Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، سن بالای کشاورز، کم دانش بودن و قطعه قطعه بودن اراضی کشاورزی را مهم ترین چالش بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: قطعه قطعه بودن اراضی تاثیر زیادی بر کاهش تولید داشته و باعث شده ما نتوانیم خدمات فنی و مهندسی را به کشاورز ارایه دهیم.

وی نظارت بر تولید محصول سالم و استاندارد را هدف اصلی این سازمان برشمرد و عدم نیاز سنجی از بازار و تقاضا را به ضرر کشاورز و هم مصرف کننده دانست و افزود: نبود نیاز سنجی علاوه بر ضررهای مالی زیاد به کشاورز باعث از دست دادن بازار صادرات نیز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شفیعی با تاکید بر سهم بری دانش از تولید، خاطرنشان کرد: علاج تولید ثروت از کشاورزی ، اجرای کشاورزری قراردادی است که در این زمینه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی وابسته به نظام مهندسی آذربایجان شرقی، حدود سه هزار هتکار کشاورزی قراردادی را عقد قرارداد کرده اند.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم با حمایت از تشکل های تولیدی، فنی و مهندسی و تخصصی زمینه را جهت ارتقای توانمندی های حرفه ای کشاورزی فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: افزایش بهره وری در ابعاد مختلف و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی و حضور در بازارهای جهانی از اهداف ما در سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان است.

رییس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت تکمیل حلقه مفقوده بین دولت و تولید کنندگان کشاورزی، گفت: با بهبود ارائه خدمات واگذاری مجتمع های دامپروری و گلخانه ای به مهندسان کشاورزی و ارائه تسهیلات بانکی می تواند تا حدی مشکلات فارغ التحصیلان را حل کند.

شفیعی با تاکید بر ضرورت شکوفایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، گفت: مسئولان باید برای ایجاد فرصت های شغلی جدید برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی همت کنند چراکه تعداد این فارغ التحصیلان بسیار زیاد است.

وی راه اندازی و توسعه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی را گامی مهم در راستای ارتقا بخش کشاورزی و نیز اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان این بخش توصیف کرد و افزود: تا کنون ۷۰ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در استان راه اندازی شده است که هدف گذاری افزایش آن به ۲۰۰ مرکز یعنی هر دهستان دارای یک مرکز خدمات کشاورزی است.

شفیعی در مورد ساختار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: این سازمان از سال ۱۳۸۰ با مصوبه مجلس و تائید شورای نگهبان در تهران و مراکز استان‌ها با برگزاری  انتخابات هیات مدیره به صورت شورای نظام مهندسی شکل گرفت که در سطح استان ۱۱ نفر و در سطح کشور ۱۵ نفر عضو دارد.

وی با بیان اینکه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یک سازمان غیردولتی و دارای استقلال مالی است که در استان حدود ۱۵ هزار نفر عضو حقیقی و ۶۰۰ نفر عضو حقوقی دارد، اظهار کرد: تمام اعضا درجه بندی شده و به هر فرد پروانه اشتغال صادر می‌شود و این درجه بندی قابل قبول در دستگاه‎های حقیقی و حقوقی است.

شفیعی خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی علاوه بر گرتبه بندی مراکز و شرکت‌ها، وظایف تصدی‌گری محوله تعدادی از دستگاه های دولتی را نیز انجام می‌دهد و برای صدور پروانه فعالیت واحدهای تولیدی نیازی به مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی نیست.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی افزود: متقاضیان صدور پروانه می توانند درخواست خود را به طور مستقیم به دفاتر سازمان نظام مهندسی در شهرستان ها ارائه داده و کارهای مربوطه انجام می شود به طوری که زمان بندی صدور پروانه از ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش یافته است.

وی همچنین از تغییر عنوان ۵۰۰ واحد فروشندگی سموم به داروخانه های گیاه پزشکی و فعالیت ۵۰۰ نفر کارشناس گیاه پزشکی در این واحدها خبر داد و گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی کم کم جایگاه واقعی خود را پیدا می‌کند.

شفیعی با بیان اینکه تلاش می کنیم، ماده ۱۱ قانون هوای پاک را اجرا کنیم تا در تمام کارخانجات بالای ۵۰ نفر پرسنل، بحث HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) جدی گرفته شود، افزود: نظارت بر کل طرح‌های آبخیزداری و عملیات بیولوژیکی، و برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست بر عهده نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است.

برچسب‌ها سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور آذربایجان شرقی کشاورزی اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور آذربایجان شرقی کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور آذربایجان شرقی کشاورزی اراضی کشاورزی اخبار کنکور سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی فارغ التحصیلان خدمات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۱۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از آزادسازی حدود ۱۵ هزار متر مربع از اراضی ملی جنگلی در دهنه توسکستان گرگان خبر داد و گفت: سه بنا و اعیانی غیر مجاز در این منطقه قلع و قمع شدند.

حمید سلامتی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: در منطقه جنگلی توسکستان و حومه آن شاهد قطعه بندی اراضی کشاورزی ، تصرف منابع ملی و ساخت و ساز های غیر قانونی ‌در آن بودیم که با دستور دادستان مرکز استان گلستان کلیه ساخت و سازها غیرقانونی تخریب و اراضی مورد نظر به چرخه کشاورزی و طبیعت بازگشتند.

وی افزود: با توجه به قطعیت دادنامه صادره از شعبه دوم حقوقی گرگان نسبت به یک قطعه زمین واقع در اراضی ملی توسکستان به مساحت حدود ۱۴ هزار متر مربع، عملیات خلع ید و قلع و قمع کامل اعیانی با وسیله لودر و بیل میکانیکی اجرایی شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان همچنین گفت: در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت ۲ قطعه زمین از عرصه های منابع ملی واقع در توسکستان معروف به باغ سرهنگ به مساحت تقریبی ۱۰۰۰ متر مربع که در ان اعیانی (خانه بنا شده ) بنا شده بود؛ توسط بیل مکانيکي تخریب گردید.

سلامتی ادامه داد: سال های گذشته برخی آرای قلع و قمع صادر شده بود اما به علت برخی نگرانی ها امکان اجرای آن را وجود نداشت که در چند ماه اخیر با حمایت قاطع دادگستری اداره‌کل منابع طبیعی استان جسارت بیشتری برای اجرای این آرا و برخورد با متخلفان پیدا کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم استان خواست در صورت مشاهده هرگونه تعرض به منابع ملی و طبیعی مراتب را با شماره تماس‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع دهند.

زمین‌های زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار است که ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار آن جنگل، ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، حدود ۲۰ هزار هکتار ساحل و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار زمین‌های مستحدث و موات است.

دیگر خبرها

  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد