Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا دیزجی، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه معیشت و اشتغال از اصلی ترین مشکلات و دغدغه های جامعه مهندسی است، افزود: افزایش تعداد دانش آموختگان رشته های مهندسی و کاهش فزاینده روند ساخت و ساز موجب کاهش تقاضا برای خدمات مهندسی شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای مختلف به ازای هر ۱۰ هزار نفر ایرانی ۵۰ مهندس وجود دارد که این میزان بالاتر از میانگین جهانی است، اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۶۰۰ هزار مهندس در کشور وجود دارد که بیش از ۵۰۰ هزار نفر از آنان عضو سازمان نظام مهندسی های کشور بوده و از این تعداد نیز ۳۴ هزار و ۲۰۰ نفر عضو سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی گفت: از کل اعضای سازمان نظام مهندسی استان حدود ۱۶ هزار نفر دارای پروانه بوده و حدود ۱۵ هزار و ۹۴۷ نفر فاقد پروانه هستند.

دیزجی، ادامه داد: در کل دنیا حق الزحمه خدمات مهندسی تقریبا پنج تا ۱۱ درصد هزینه ساخت یک ساختمان بوده در حالی که در کشور ما هزینه های واقعی خدمات مهندسی ۱.۵ تا ۲ درصد هزینه ساخت است.

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی بزرگترین سازمان مردم نهاد شمالغرب و جزو چهار استان کشور در تعداد اعضا است، یادآوری کرد: برای حل مشکلات و دغدغه های جامعه مهندسی در کوتاه مدت، راهکاری که می تواند همزمان باعث ارتقا کیفیت ساخت و ساز شهری و اشتغال مهندسان شود، بکارگیری ظرفیت معطل مانده قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی گفت: کنترل ساختمان برای بکارگیری مجریان ذی صلاح و اجرایی کردن برخی مباحث مقررات ملی ساختمان از جمله مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان با موضوع نگهداری از ساختمان از دیگر راهکارها در این زمینه است.

دیزجی، افزود: در کشور ما حق الزحمه و هزینه های واقعی خدمات مهندسی متناسب با خدمات نبوده و در این زمینه به سمت حرفه ای کردن خدمات حرکت نشده است.

وی اظهار داشت: فراوانی تعداد مهندسان در استان موجب بروز مشکل در عرضه و تقاضا شده و در نتیجه قیمت های خدمات مهندسی و کیفیت ساخت و سازها کاهش یافته است و برای پیشگیری از آن باید به سمت سیستم های کنترل و تضمین کیفیت مستمر حرکت کرد.

صنعتی سازی و تخصصی کردن ساخت و سازها، راهکار حل مشکلات صنعت ساختمان است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی گفت: راهکار حل مشکلات صنعت ساختمان و ارتقای کیفیت ساخت و ساز فقط ورود افراد با صلاحیت به حوزه ساختمان، استفاده از مصالح درجه یک و افزایش نظارت ها از سوی دستگاه های ناظر شامل شهرداری ها و سازمان های نظام مهندسی ساختمان است.

دیزجی، ادامه داد: اجرای ضوابط و مقررات در طراحی و اجرای ساختمان ها و عملیاتی کردن پروژه های ساختمانی بر اساس مباحث ملی مقررات ساختمان از دیگر راهکارها در این زمینه است.

وی اظهار داشت: برای رفع مشکلات موجود در حوزه ساخت و ساز ساختمان نیاز به فراهم کردن زمینه بروز و ظهور نسل پنجم ساخت و ساز در کشور بوده تا صنعتی سازی ساختمان جایگزین سنتی سازی آن شود و تسریع پروژه های ساختمانی و استمرار نظام تضمین کیفیت از نتایج عینی ساخت و سازهای صنعتی است.

ساخت و ساز مبتنی بر اقتصاد کلان در وضعیت اشتغال و معیشت مردم تاثیرگذار است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ساخت و ساز در کشور گرداننده یک سیستم به شمار می رود، گفت: با توجه به اینکه این حوزه مبتنی بر اقتصاد کلان بوده در وضعیت اشتغال و معیشت مردم و جامعه مهندسان تاثیر گذار است.

دیزجی، افزود: مسکن به واسطه اینکه تقریبا بیش از ۳۰۰ صنف و صنعت را به طور مستقیم و غیرمستقیم درگیر می‌کند پتانسیل ارزشمندی برای اشتغال زایی داشته و در بهبود معیشت مردم نقش بسزایی ایفا می کند.

وی با تاکید بر سوق یافتن ساخت و سازها به سمت تخصصی سازی و استفاده از توان مهندسان در این حوزه، یادآوری کرد: استفاده از نیروهای متخصص در این حوزه موجب افزایش اشتغال، ارتقای کیفیت ساخت و ساز و صیانت از سرمایه های ملی کشور می شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی گفت: این سازمان بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۱۳۷۴ در راستای تامین نیروی انسانی متخصص و مورد نظر، مشارکت مهندسان برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز و حفظ سرمایه های ملی ایجاد شده است.

دیزجی، ادامه داد: اهداف قانونی این سازمان در چهار بعد اصلی استفاده از نیروی مهندسی خلاق کشور برای ارتقای ساخت و ساز و اشاعه معماری ایرانی - اسلامی و استفاده از تکنولوژی های جدید در این راستا، تنسیق مهندسان، آموزش مهندسان و ترویج مقررات ملی ساختمان مشخص شده و رسانه ها در رسیدن به اهداف این سازمان نقش بسزایی ایفا می کنند.

تخصصی و حرفه ای کردن ساخت و سازها موجب کاهش آمار تلفات و خسارت های زلزله شده است    

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی با تاکید بر ضرورت سوق یافتن ساخت و سازها به سمت تخصصی و حرفه ای کردن، گفت: تخصصی و حرفه ای کردن ساخت و سازها و استفاده از توان مهندسان در سال های اخیر موجب کاهش آمار تلفات و خسارت های زلزله شده است.

دیزجی، افزود: بر اساس آمار، در زلزله ۷.۲ ریشتری رودبار ۴۰ هزار نفر، در زلزله ۶.۶ ریشتری بم ۵۰ هزار نفر، در زلزله ۶.۶ ریشتری کرمانشاه ۶۲۰ نفر، در زلزله سال ۹۱ ورزقان حدود ۳۶۰ نفر و در زلزله اخیر در بندرعباس یک نفر آن هم در اثر برخورد تیرچراغ برق فوت کرده اند و این روند کاهشی آمار تلفات انسانی حاکی از نقش تخصصی و حرفه ای کردن ساخت و سازها است.

وی یادآوری کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان با تدوین مقررات ساخت و ساز و عملی کردن این مقررات گام مهمی در ارتقای کیفیت ساخت و سازها در کشور برداشته و خدمات این سازمان در کاهش آمار تلفات زلزله ها تاثیر گذار بوده است.

پایین بودن جرایم ماده ۱۰۰ موجب افزایش تخلفات ساختمانی می شود

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه مسایل مربوط به ماده ۱۰۰ موجب بروز مشکلات در سطح شهرها و استان ها می شود، گفت: تعداد پرونده های ماده ۱۰۰ و خلاف های ساختمانی در این استان به مراتب بیشتر از پروانه های ساختمانی صادره است.

دیزجی، ادامه داد: در سال ۹۹ حدود چهار هزار و ۱۰۰ پروانه ساختمانی در استان صادر شده و بیش از چهار هزار پرونده اصلاحیه عمدتا ناشی از ماده ۱۰۰ نیز در این بین به این سازمان ارجاع شده است.

وی اظهار داشت: این موضوع موجب بروز چالش در ساخت و سازها شده و پایین بودن جرایم ماده ۱۰۰ موجب هدایت سازندگان مسکن به تخلفات در ساخت و ساز شده است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌شرقی گفت: برای جلوگیری از تخلفات سازندگان در حوزه ساخت و ساز باید قوانین خاصی در این زمینه تدوین شود یا جرایم ماده ۱۰۰ آنقدر افزایش یابد که کسی مبادرت به انجام خلاف در این حوزه نکند.

دیزجی، با اشاره به اینکه موضوعات معماری و شهرسازی به طور مستقیم با منافع مادی و معنوی جامعه در ارتباط است، افزود: تا زمانی که برخی از تخلفات ساختمانی تبدیل به جرم نشده و یا ضمانت های اجرایی برای جلوگیری از آن ها ایجاد نشده است، نمی توان از بروز آن ها جلوگیری کرد.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز پروژه ساختمانی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اختصاصی ایرنا سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز پروژه ساختمانی آذربایجان شرقی تبریز پروژه ساختمانی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اختصاصی ایرنا سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ارتقای کیفیت ساخت و ساز کنترل ساختمان خدمات مهندسی آمار تلفات هزار نفر ماده ۱۰۰ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۱۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • واقعی‌کردن بهای خدمات ساخت‌وساز در کرج آثار مثبتی داشت
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • کاهش قیمت و افزایش خدمات در حج ۱۴۰۳
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند